5 Yıl Bıkmadı, Biriktirdi...

Elazığ'ın Keban ilçesinde genç bir kız, çevre kirliliği yaratmaması için 5 yıl boyunca kullandığı plastik şişeleri biriktirdi.

Fırat Mahallesi'nde ailesiyle birlikte oturan 25 yaşındaki Şenay Fırat'ın 29 büyük boy poşette biriktirdiği plastik şişeler, Elazığ Belediyesince geri dönüşüm tesislerinde değerlendirilmek üzere teslim alındı.

Şenay Fırat, 5 yıl önce televizyonda plastik maddelerin doğada yok olma süresinin çok fazla olduğunu öğrendiğini, ailesinin de desteğiyle çevre kirliliği yaratmaması için satın aldıkları yağ, kola, deterjan gibi maddelerin boş plastik şişelerini evde saklamaya başladığını söyledi.

Malzemeleri, büyük boy poşetlere koyarak evin çatısında saklamaya başladığını anlatan Fırat, şöyle konuştu:''Satın aldığımız malzemelerin pet şişelerini plastik olmalarından dolayı çevreye zarar vermemesi, ileride geri dönüşümü olur düşüncesiyle 29 büyük boy poşette biriktirdim. Amacımız çevreye zarar vermemek. Böyle bir birikimle biz çevremizi korurken bir ailenin bu süre içinde çevreye ne kadar zarar verebileceğini siz düşünün. Biz çevremize sahip çıkarsak ve çevremizi ne kadar çok korursak bizim o kadar karımız olur.''


GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN TESLİM ALINDI
Fırat, gazetelerden Elazığ Belediyesinin katı atık geri dönüşüm tesisi kurduğunu öğrendiğini, çevresinin de katkısıyla belediyeye ulaştığını belirtti.
 
Belediye ekiplerinin, çevrenin kirlenmemesi için topladığı plastik malzemeleri bir kamyonla gelip teslim aldıklarını ifade eden Fırat, ''Emeğim boşa gitmediği için çok sevinçliyim. Malzemeler için hiç bir bedel almadım. Çevre adına güzel bir şeyler yapmamın mutluluğu yeterli'' dedi.

Elazığ Belediyesi ''Beyaz Masa 153 Sizin Sesiniz'' birimi sorumlusu Kenan Özdemir ise Keban'da bir vatandaşın böylesi duyarlılıkla pet şişe topladığını öğrendiklerinde çok mutlu olduklarını söyledi.

Özdemir, kendi mücavir sınırları dışında bölgelere müdahale edemediklerini, ancak verilen bu emeği karşılıksız bırakmamak için biriktirilen pet şişeleri belediye görevlilerinin teslim alarak, geri dönüşüm tesislerine ulaştırdıklarını kaydetti.