Ah İnsanlar - Gökhan Cemal Aslan

İyi ve kötü birbirine zıt kelimeler. Yeryüzünde o kadar çok insan çeşidii var ki iyi ve(ya) kötü bu insanlarla neredeyse bağdaşlaşmış. Bunu anlamak zor değil. Yeter ki at gözlüklerimizi çıkarıp objektif bir şekilde etrafımıza bakalım .
Hayvanlar aleminde ekosistem denilen bir kural var. Yani şu : Güçlü güçsüzü hep yener. Bu hayvanlar için geçerli ama günümüzde insanlar içinde geçerli olmaya başlamış.şaşırtıcı değil mi?Sen ki iyiyi kötüyü güzeli çirkini ayırt edebilen zeki aklını kullanma yeteneği olan bir varlık; kendini hayatı yaşm ile ölüm arasındageçen yaşamını sürdürmek için birilerinin hayatına son vermek zorunda kalan bir varlıkla eşit seviyede tutar…Tuhaf ama bunu yapan bir insan . günümüzde yaşanan savaşlar , kavgalar…bunları yapan insanlar değil mi? Anlamadığım nokta şu: bazı şeyler olmazsa olmaz değildir.insan yerine getirebileceği bütün isteklerini gerçekleştirebilecek bir seviyeye gelidkten sonra yükselmeyi b ırakıp çevresine el uzatsa ne kadar güzel olur .Ama günümüz insanı hep daha fazlasını ister bir türlü gözü doymaz…peki bunu insana yaptıran ne?Oysa belli bir noktadan sonra yükselmeyi bırakıp ihtiyaç ashiplerinin de bulunduğu konuma varmasını sağlamak … Bunu düşünmek çok mu zor?insanlara daima sevgiyle yaklaşmak onları tehlikelere karşı korumaya çalışmakbunu yapmak zor değil gerçekten.oysa bugün yeryüzündeki insanların kaç tanesi bunu yapar.kendi evinde oturup kahvesini yudumlarken “acaba heerkes benim gibi kahvesini böyle içebiliyor mu” diye düşünür???
İnanın ki insan ne yaparsa kendi için yapar hep daha fazlasını istemek aç gözlülüktür.burda insanlara sesleniyorum.çevrenize zarar vermeyi bırakın artık .mutluluk her insanın hakkıdır.insanları haklarından mahrum etmeyelim.mutlu refah ve barış içindebir yaşam dileğiyle Görüşmek üzere...
Gökhan Cemal Aslan