La Musique Sans Film / Gülşah Akbulut


İlke Ulaş Kuvanç profesyonel müzik hayatına 1996 yılında “Anorexia adındaki, Ankaralı bir rock ve metal grubunda başladı. Daha sonra 2000 yılında yine Ankaralı olan “Ominous grief” adlı melodik metal grubunda gitar çalarak devam etti. Halen Cem Adrian’ın, kayıt aşamalarında ve canlı performanslarda gitaristliğini yapmaktadır.
Besteci, gitarist İlke Ulaş Kuvanç ilk kişisel albümünü 'La Musique Sans Film - Filmsiz Müzikler' adıyla dinleyicilere sundu. Bu albüm lounge ve remix olmak üzere gerçekleştirilecek dört beş albümlük bir serinin ilk adımı olarak piyasaya çıktı. Albümdeki tüm besteler, aranjeler ve orkestrasyonlar İlke Ulaş Kuvanç tarafından yapıldı.
‘Filmsiz Müzikler’ adı pekçok şey çağrıştırıyor insana. Hüznün, yalnızlığın yanında yaratıcılığınızı beslemeye hazır bir sürü kışkırtıcı duygu ve düşünce. Bir de dinlemeye başladığınızı düşünün hayalinizin okşandığını hissedeceksiniz.
Albümde, Kuvanç’ın bireysel tarihinin etki alanına giren pek çok şey, kişisel duygular ve yaşanmışlıklarla birleştirilerek notalara dökülmüş. Örneğin İlke Ulaş Kuvanç “170899” adlı bestesini 17 Ağustos 1999’da yaşanan depremin ardından yapmıştır. “Choose one” adlı beste ise Kazım Koyuncu’ya adanmıştır. Cem Adrian’ın muhteşem vokali ise “Sighed fort he ocean”da karşımıza çıkıyor. Tüm albümü harfiyen anlatıp hayalinizi sınırlamak istemem.
İyi bir gitarist, müzisyen ve sosyolog var karşınızda ve onun dinlenmeye değer “Filmsiz Müzikler”i… Büyüyen çimenlerin sesini duydunuz mu hiç? “Filmsiz Müzikler” belki de yardımcı olur duymamış olanlara…