Basın ve İnternette Geç Kalanlar

Ekşi Sözlük
  • zevkle seyrettiğim, gayet akıcı bir oyundu. tür olarak da komedi-dram denebilir sanırım. tavsiye olunur.
  • sürpriz finalli seyirlik. ilk yarıda fazla bir aksiyon yok diye sıkılanlar olduysa da ikinci yarıda artan tempo ve her şeyin günyüzüne çıkmasıyla bir hüzün çöktürüyor izleyen bünyelere. tema adından da anlaşılacağı üzre "geç kalmak" . ama verilmek istenen mesaj ve bu mesajın kaygısı beni rahatsız etti oyun boyunca. seyircinin gözüne sokar gibi her dakka, "ama geç kaldınııız.. hayata geç kalmamak gerekiiir.." vurgusu yapılmaz ki..
  • oyundan çok anlattığıyla ilgili benim söyleyeceğim. geç kalmak, ertelemek, umursamamak gibi insanın elinde olmadan ortaya çıkan davranışlara bu denli saldırılması, izleyen herkesin aklına "ben ne yapıyorum hakkaten" düşüncesini getirir hemen. doğal olanı da budur. sanat dediğimiz şeyin amacı zaten düşünmek istemediklerimizi gözümüzün önüne sermektir zorla. ama oyun bitip dışarı çıktığınız anda hayatın öyle olmadığını görmek daha acıdır. sonra düşünür durursunuz; mesajı aldık ama nasıl olacak da olacak? nerden başlayıp hangi yolu takip edicez? yolun sonu nereye çıkacak? bunları çözmeye çalışırken de ertelenen şeylere biraz daha fazlası eklenmiş olur. tam bu anda oyunu tekrar izlemek lazım sanırım.


  •  
İTÜ Sözlük

  • kadın erkek ilişkilerini komik bir şekilde anlatan, hayatta geç kalmamanın önemini vurgulayan ve bunun yanında insanı hüngür hüngür ağlatan muhteşem bir oyun
  • dramatik sonuyla, kişinin empatide sınır tanımamasına yol açan, hıçkırıkları boğaza düğümleyen oyun. asla yapılmaması gerekenler listenize yeni bir madde ekleyip "ya yerinde ben olsaydım" düşüncesiyle korkulara gark oluyorsunuz.

    kadının erkeği, erkeğin de kadını çok başarılı oyunculuklarıyla canlandırdığı bölümde, eşşek gibi gülüp insanları rahatsız etmemek için sesinizi bastırmaya çalışmanız sebebiyle kızarıp daralabilirsiniz.

    başrol oyuncusuna ayrı bir parantez açıp, diğer oyunculara gidenden daha gürültülü bir alkış göndermek gerek.
Uludağ Sözlük

  • ankara devlet tiyatrolarının şinasi sahnesinde sahnelenen oyun. özellikle füsun günuğur ve levent şenbay'ın performansları göz doldururken, text oldukça iyi. verilmek istenen mesaj ise oldukça net. komedi dram örneği olarak başarılı bir eser, tavsiye edilebilir.