2010 Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü Sahiplerini Buldu

“2010 Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü”nü Gonca Coşkun Ve Ömer Eryiğit Paylaştı 
Yaşama 2004 yılında 25 yaşında veda eden tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına ailesi tarafından verilen ödülü, oyuncular Gonca Coşkun ve Ömer Eryiğit paylaştı.
Akün Sahnesi'nde 8 Aralık 2010 tarihinde gerçekleştirilen ödül törenine, Kanpolat ailesi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Serhat Nalbantoğlu, seçici kurul üyeleri, çok sayıda sanatçı ve izleyici katıldı.
Prof. Dr. Sevda Şener, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Doç. Lemi Bilgin, Akif Yeşilkaya, Prof. Dr. Ayfer Kanpolat ve Prof. Dr. Yücel Kanpolat’tan oluşan jüri adına törende konuşan Prof. Dr. Şener, ‘’Biz bu sahnede altı yıl önce Arda’yı Hamlet rolünde izlemiştik. Eminim ki o da bizi bir yerlerden izliyordur’’ dedi. Şener, Kanpolat ailesine Türk tiyatrosunun gelişimine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Daha sonra Ankara Devlet Tiyatrosunun ‘’Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun’’ oyunundaki performansıyla Gonca Coşkun Prof. Dr. Yücel Kanpolat’tan; ‘’Suerte’’ adlı oyundaki yorumu ile Ömer Eryiğit Prof. Dr. Ayfer Kanpolat’tan, Kanpolat ailesi tarafından karşılanan 5 bin dolar karşılığındaki Türk lirası ile ‘’Arda Kanpolat oyunculuk belgesi’’ni aldı.
Törenin ardından Nazım Hikmet’in yazdığı, Nihat Asyalı’nın düzenlediği, Rüştü Asyalı’nın yönettiği ve Cem İdiz’le birlikte sunduğu ‘’Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaralarından Onbir Tablo’’ adlı oyun sahnelendi.

İlk kez 2006 yılında verilen “Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü”nü;
2006 yılında Mustafa Kayabaşı ve Burcu Güner,
2007 yılında Tuğçe Özbudak ve Mert Fırat,
2008 yılında Özge Günay,
2009 yılında Sefa Tantoğlu ve Berk Yaygın kazanmıştı.
Ödül, doğru bir sanat kültürü oluşturmayı, toplum yaşamının getirdiği sorumlulukları paylaşmayı, bireysel duyarlılıkları geliştirmeyi amaçlarken genç tiyatro sanatçılarını desteklemeyi ve oyunculuk alanında özendirici etki yaratmayı hedefliyor. 



Devlet Tiyatroları İnternet Sitesinden Alınmıştır.