Nutuk (Gençler İçin Fotoğraflarla) / M. K. ATATÜRK

Ulu Önderin kaleminden “Gençler İçin Fotoğraflarla Nutuk”

"1919 yılı Mayısının 19’uncu günü Samsun'a çıktım”
Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışıyla başlattığı Milli Mücadele tarihinin en güvenilir kaynağı ve güncelliğini her dönem koruyan Nutuk, İş Bankası Kültür Yayınları’nın titiz çalışmasıyla okurla buluşuyor.
İş Bankası Kültür Yayınları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 – 27 Ekim 1927 tarihleri arasında yaptığı 36 saat 33 dakika süren ve toplumun her kesimine yönelik çok değerli mesajlar içeren tarihi metnini, genç kuşaklara aktarmayı hedefleyen bir çalışmaya imza attı.
Aydınlık bir geleceğe erişmekte Ulu Önderin mesajlarını özümsemenin önemine işaret eden “Gençler İçin Fotoğraflarla Nutuk”, o dönemdeki dilin günümüz ilk ve ortaöğretim öğrencileri tarafından rahatça anlaşılabilmesi için metnin özüne sadık kalınarak sadeleştirildi.
Nutuk’u, Yüce Türk Milletini emanet ettiği Türk Gençliği’ne hitaben yazdığı “Gençliğe Hitabe” ile sonlandırması Atatürk’ün gençliğe verdiği önemi yansıtması bakımından büyük anlam taşıyor.
Ulusal Kurtuluş Mücadelesi’ni ölümsüz önderinin ağzından öğretmesi ve yüksek bir insan toplumu haline gelebilmenin yol ve yöntemlerini gösteren bu değerli çalışma için İş Bankası Kültür Yayınları, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü, Genelkurmay ATASE Başkanlığı ve İş Bankası Müzesi’nin katkılarını sağladı.
Özenle sadeleştirilen metin, Genelkurmay ATASE Başkanlığı’nın arşivinden, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü arşivinden ve Türkiye İş Bankası Müzesi’nin arşivinden seçilen fotoğraflarla zenginleştirildi.
Üniversitelerde ders kitabı olarak da okutulan Nutuk, her yaştan insanın ömründe en az bir kere okuması gereken değerli bir eser...



GENÇLER İÇİN FOTOĞRAFLARLA NUTUK
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Yayına hazırlayanlar: Sabahattin Özel, Erol Sadi Erdinç
Günümüz Türkçesine aktaranlar: Pınar Güven, Nur Özmel Akın
İş Bankası Kültür Yayınları, Şubat 2010
616 sayfa, 10 TL