Değirmenimden Mektuplar / Alphonse Daudet


Alphonse Daudet’nin mektupları...
Alphonse Daudet’nin “en sevdiğim eserim” dediği Değirmenimden Mektuplar, yazarın eski bir değirmende yazdığı öykülerden oluşuyor. Değirmenimden Mektuplar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim okullarında okutulmak üzere seçtiği 100 Temel Eser’den biri.
   Dünya edebiyatının klasikleri arasında önemli bir yere sahip olan Değirmenimden Mektuplar, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim okullarında okutulmak üzere seçtiği 100 Temel Eser’den biri. Alphonse Daudet’nin Fransa’nın Provence bölgesindeki eski bir değirmende yazdığı ve her birinde birer öykünün anlatıldığı eser, yazarın bilindik akıcı ve keyifli üslubunu taşıyor. Değirmenimden Mektuplar’da yer alan bazı bölümler, hâlâ dünya edebiyatının en çok okunan öyküleri arasında yer alıyor.
Şehrin kalabalığından ve insanlardan kaçan, huzuru sığındığı doğada arayan yazar, kitapta kendi gözlemlerinden derlediği hikayeleri aktarıyor. Değirmenimden Mektuplar yazarın kendisinin “en çok sevdiği eseri” olarak biliniyor.
 
ALPHONSE DAUDET
Alphonse Daudet, 1840 yılında Fransa’da Nim’de doğdu. Yoksul bir aile¬nin çocuğuydu. Parasızlık yüzünden, henüz çocuk de¬necek yaşta, Alès Koleji’nde etüd öğretmenliği yaptı. Küçük Şey isimli romanı, işte bu acılı yılların anılarıdır. 1866 yılında yaz¬dığı Değirmenimden Mektuplar’ın büyük başarısı, Daudet’nin daha sonraki eserlerini de etkileyecektip. Alp¬honse Daudet, 1897’de öldü.
DEĞİRMENİMDEN MEKTUPLAR
Yazar: Alphose Daudet
Tür: Öykü
Çeviri: Volkan Yalçıntoklu
Sayfa sayısı: 190
Fiyatı: 13 TL
Yayın tarihi: 5 Ekim 2010