8. Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali Başlıyor

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Festivali 28 Ekim-14 Kasım arasında düzenleyecek.

Devlet Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamada, kuruluş amaç ve ilkeleri doğrultusunda 60 yıldır ulusal tiyatronun gelişmesine öncülük eden Devlet Tiyatrolarının, kültürü ve onu oluşturan değerleri yaşatma, tanıtma görev ve sorumluluğuyla Türk tiyatrosunun ulusal üslubunu oluşturacak oyun yazarlarını desteklemeye devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda Diyarbakır'da düzenlenen ''Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali''nin önem kazandığına işaret edilen açıklamada, festivalde Orhan Asena'nın tiyatroya gönül veren dünya görüşünden hareketle, evrensel duyarlığı yakalamış usta Türk yazarların oyunlarının Diyarbakırlı sanatseverle buluştuğu bildirildi.

Diyarbakır'ın yetiştirdiği önemli kültür ve sanat insanları arasında oyun yazarı olarak farklı yere ve öneme sahip Orhan Asena'nın adını taşıyan festivalin, Asena'nın ölümünün 9. yılında ayrı bir önem taşıdığı vurgulanan açıklamada, ''Bu yıl Cumhuriyetimizin 87. yıl kutlamalarıyla başlayan festivalle, tiyatromuzun açılışının 22. yılını da kutlamış olacağız'' ifadesine yer verildi.
Açıklamada, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun Orhan Asena Sahnesi'nde düzenlenen festivalde, Diyarbakır Devlet Tiyatrosunun yanı sıra Ankara, İzmir, Van, Sivas, Adana, Trabzon ve İstanbul Devlet tiyatrolarının 10 değişik oyunla 19 temsil vereceği kaydedildi.

PROGRAM:
Festivalin ilk gününde, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ''Ölümü Yaşamak'' adlı oyunu sahneleyecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu 29 ve 30 Ekim'de ''Tek Kişilik Şehir'', Diyarbakır Devlet Tiyatrosu 31 Ekim ve 7 Kasımda ''Titil ile Bibil'', İzmir Devlet Tiyatrosu 1 Kasımda ''Yollarda'', Van Devlet Tiyatrosu 2 Kasımda ''Küçük Korsan'', 2 ve 3 Kasım'da ''Gayrı Resmi Hürrem'', Sivas Devlet Tiyatrosu 4-6 Kasım arasında ''Duvarların Ötesi'', Trabzon Devlet Tiyatrosu 8 ve 9 Kasım'da ''İstibdat Kumpanyası'', İstanbul Devlet Tiyatrosu 11-13 Kasım arasında ''Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk'', Diyarbakır Devlet Tiyatrosu da festivalin son günü olan 14 Kasım'da ''Yaşlı Palyaço'' adlı oyunu seyircisiyle buluşturacak.