Düş Kesiği / Güray Süngü

2010 Oğuz Atay Roman Ödülü açıklandı. Bu yıl beşincisi düzenlenen Oğuz Atay etkinliğinde Oğuz Atay Edebiyat Ödülü roman dalında verildi. İbrahim Yıldırım- Semih Gümüş- Handan İnci- Bülent Yıldız ve Mehmet Fatih Uslu’dan oluşan seçici kurul Güray Süngü’nün Düş Kesiği adlı romanını ödüle değer buldu. Edebiyatımızın genç yüzlerinden olan Güray Süngü, daha önce Pencere’den ve Dördüncü Tekil Şahıs adlı romanlarıyla okuyucusuyla arasında özel bağ kurmuş bir yazar olarak dikkat çekiyor. Pupa Yayınları’ndan 2010 başında yayınlanan Düş Kesiği, rüyaların kırılmaya uğrattığı bir zihnin yabancılaşmanın son eşiğini de geçip -bir başkasına dönüşü-nü anlatırken, romanın mizah ve ironi ile kurduğu atmosfer, okuyucuyu anlatıma müdahil olmaya itiyor. Güray Süngü’ye ödülü 15 Ekim 2010 Cuma günü Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle verilecek.

Rüyaların kırılmaya uğrattığı bir zihnin yabancılaşmanın son eşiğini de geçip -bir başkasına dönüşü-nün bu güçlü anlatımında genç yazar Güray Süngü, Lacan’ın küçük a, büyük A’larla sırladığı aynasına, Stendhal’in romana atfettiği yansıtıcı gücü tutarken, yazarının sesi Calvino’nun okurun katılımını şart koşan çağrısını yineliyor. Var olmanın, bedelleri ile birlikte yargılandığı 2010 Oğuz Atay Roman Ödülü sahibi Düş Kesiği, yabancılaşmanın olduğu kadar aşkın ve yalnızlığın da kitabı.
……………..
Oysa bilmektesinizdir. Bu gün sizin gününüz değil, ama her şeyi kaybetmediğiniz müddetçe kendinize saygınız kalacaktır ve kendinize saygınız kalırsa azabınız büyüyecektir. Her şeyi kaybetmek güzeldir bu yüzden. En dipte acı yoktur.

ISBN 978-605-5765-53-8
Tür: Roman
Sayfa: 368
Fiyat: 19,00 TL
Ebat: 12,5 x 19,5